Vliegticket Denemarken

Denemarken is een land in het noorden van Europa. Het land is aan drie kanten omringt door een zee, aan de west- en noordzijde de Noordzee en aan het oosten de Oostzee, en alleen in het zuiden via land verbonden aan Duitsland. Het land zelf wordt gevormd door het schiereiland Jutland en ruim 400 eilanden, waarvan Funen, Seeland en Lolland de belangrijksten zijn. In het totaal wonen er ongeveer 5,5 miljoen inwoners.

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen en ligt op het grootste eiland van het land, Seeland. Andere belangrijke steden zijn Billund, Aalborg en Aarhus.

Praktische informatie

Voordat een vliegticket Denemarken geboekt kan worden is het belangrijk om een aantal zaken vooraf in ogenschouw te nemen.

Ten eerste doet Denemarken mee aan het Schengen verdrag. Hierdoor kunnen reizigers vanuit Nederland of Belgie zonder paspoortcontrole door de douane. Dit kan de reistijd aanzienlijk verkorten. Wel is het, net als reizen naar alle andere landen, echter aan te raden om een paspoort of identiteisbewijs mee te nemen. Ook is het niet nodig om een visum aan te vragen.

Daarentegen doet het land niet mee aan de gemeenschappelijke europese munt, de euro. Men betaalt nog altijd met de Deense kroon. Dit maakt het omwisselen van geld noodzakelijk. Hoewel dit wisselen over het algemeen op veel plaatsen kan, is het aangeraden om vooraf alvast voor wat "zakgeld" in Deense kronen te zorgen. Hiermee kan het eventuele wachten voor de wisselkantoren op het vliegveld voorkomen worden en eventuele uitgaven direct betaald.

Van Amsterdam naar Copenhagen met KLM vanaf € 99
Prijs: EUR 99.00 | Meer informatie.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina