Vliegticket Engeland

Engeland is één van de grootste en belangrijkste landen van Europa. Het ligt in het westen van Europa en beslaat het zuidelijk gedeelte van het eiland Groot-Brittannie. In het noordelijk gedeelte van het eiland ligt het vrijwel autonome Schotland en in het westen het ook grotendeels zelfstandige Wales. Aan de zuidkant ligt 'het kanaal' en aan de oostkant de Noordzee.

In Engeland wonen meer dan 51 miljoen mensen, waarvan een groot gedeelte in en rondom de hoofdstad Londen. Andere grote of belangrijke steden zijn Manchester, BradfordLeeds en Liverpool in het noordwesten, Birmingham in het midden van het land, Bristol in het westen en Newcastle in het noorden.

Vliegtickets naar Engeland (visa, paspoort e.d.)

Als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk is Engeland onderdeel van de Europese Unie, maar geen onderdeel van het zogenaamde "Schengen-akkoord". Hierdoor is het niet mogelijk om zonder paspoot controle het land te betreden als inwoner danwel staatsburger van een ander "Schengen-land". Hierdoor wordt het paspoot van een Nederlander bij de Engelse douane gecontroleerd, terwijl dit voor dezelfde Nederlander in bijvoorbeeld Frankrijk niet aan de orde zal zijn. In de praktijk zal de controle voor reizigers vanuit "Schengen-landen" naar Engeland minimaal zijn danwel volledig afwezig. Echter is het wel noordzakelijk om - net als het reizen naar andere landen overigens - altijd een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen, welke niet binnen een paar maanden zal verlopen. Het aanvragen van een visum is echter niet nodig.

Betaalmiddelen

Hoewel het land lid is van de Europese Unie, is de euro niet het wettige betaalmiddel. Men kent een eigen valuta, de Pound sterling (£). Deze munteenheid was tot de Eerste Wereldoorlog de belangrijkste muntsoort in de wereld. Sindsdien is het belang afgenomen en vanaf de Tweede Wereldoorlog wordt het eigenlijk alleen nog maar gebruikt in het Verenigd Koninkrijk. De laatste jaren is de waarde van het Pond gedaald en is het voor Nederlanders goedkoper geworden om een vliegticket Engeland te kopen. Voor één euro krijg je ongeveer 0,85 pond.

Een pond is onderverdeeld in 100 pence (p). Op dit moment zijn er 8 verschillende munten in omloop (1p, 2p, 5p, 10p, 20p, 50p, 1£ en 2£) en 4 bankbiljetten (5£, 10£, 20£ en 50£). Waar een toerist op moet letten is dat Schotland en Noord-Ierland eigen biljetten uitgeven, maar dat met deze biljetten in principe ook in Engeland betaald moet kunnen worden.

Verbindingen met andere landen

Vanwege de ligging op een eiland zijn vliegverbindingen met het Europese vasteland de belangrijkste verbindingen met andere (Europese) landen. Het land kent dan ook een aantal grote vliegvelden rondom Londen en andere steden (Heathrow, Manchester Airport, Londen Stansted, Luton en Birmingham). Door de relatief zeer vrije luchtvaartsector is een vliegticket Engeland over het algemeen zeer gemakkelijk te boeken tegen niet al te hoge kosten. Vanaf Amsterdam zijn er dagelijks tientallen vluchten naar de diverse bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de gemiddelde vluchtduur over het algemeen 60 tot 90 minuten bedraagd.

Een alternatief voor vliegen kan de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam/Brussel en Londen zijn. Deze trein rijdt door de kanaaltunnel en kent een reisduur van ongeveer zes uur (vanaf Amsterdam Centraal). De prijzen zijn vergelijkbaar met een vliegticket Engeland.

Van Amsterdam naar London-Heathrow met KLM vanaf € 78
Prijs: EUR 78.00 | Meer informatie.

Het weer van dinsdag (11 december 2018)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van woensdag (12 december 2018)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina