Vliegticket Birmingham

De grootste stad van Engeland, na Londen, is Birmingham. In de stad zelf wonen ongeveer 1 miljoen mensen, in de directe omgeving ruim 2,6 miljoen. De grote opknapbeurt die de laatste jaren heeft plaats gevonden heeft er tot geleid dat de stad inmiddels jaarlijks door miljoenen toeristen wordt bezocht. Hierbij speelt de omvangrijke en bijzondere culturele sector een grote rol, met een groot aantal bijzondere en populaire evenementen.

Cultuur in Birmingham

De stad ademt muziek en cultuur. Leuk is het bezoeken van één van de vele pubs en bars in het centrum - grofweg rondom Broad Street en Brindleyplace - waar (live) muziek centraal staat. Verder staat Summer Row, The Mailbox, O2 Acadamy, Saint Phillips Row en het Jewellery Quartar bekend om het zeer bruizende nachtleven.

Verder zijn er veel festivals, waarvan de jaarlijkse viering van Staint Patricks Day zeer populair is en iedere keer weer massa's toeristen naar de stad trekt. Dit is zeker een evenement wat op ieders verlanglijstje moet staan. Andere trekpleisters zijn de festivals en evenementen op Stant George Day, the Birmingham Tattoo, the International Carnaval, de Birmingham Pride, het ArtsFest, Mardi Grass, Moseley Folk Festival, het International Jazz Festival, Dance Festival, DanceXchange, de traditionele kerstmarkt en vele andere kleinere evenementen, maar zeker ook de moeite van het bezoeken waard zijn en voor velen een reden om een vliegticket Birmingham te boeken.

Ook liefhebbers van theater en klassieke dans vinden in de stad hun plek. Het Repertory Theatre (sinds 1913) is wereldberoemd, mede vanwege de moderne uitvoeringen van klassieke werken van Shakespeare genieten internationale bekendheid en bracht beroemde artiesten voort. Andere locaties - waar grootschalige stukken worden opgevoerd - zijn het Alexandra Theater en het Hippodrome. Op diverse andere plekken in de stad worden op kleinere, intiemere schaal (experimentele) producties opgevoerd.

Praktische informatie

Één van de belangrijkste zaken waar reizigers naar Engeland om moeten denken is dat de Pond sterling nog altijd het enige wettelijke betaalmiddel is. Dit wil zeggen dat het niet mogelijk is om met de euro te betalen. Hoewel het vrij eenvoudig is om geld te wisselen, is het toch raadzaam om vooraf alvast wat "zakgeld" te regelen. Hierdoor kan de kans gereduceerd worden op lange wachttijden op het vliegveld.

Daarnaast is het Schengen verdrag niet van kracht. Hierdoor is de kans groot dat reizigers uit Nederland en Belgie door de paspoortcontrole moeten. Het is dus - als altijd bij het reizen naar het buitenland - noodzakelijk om een geldig paspoort of identiteitsbewijs mee te nemen. Het is daarentegen niet noodzakelijk om een visum aan te vragen.

Van Amsterdam naar Birmingham met KLM vanaf € 101
Prijs: EUR 101.00 | Meer informatie.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina