Vliegticket Bradford

Bradford is één van de grootste en belangrijkste steden van Engeland. Het ligt in het noordwesten van het land, aan voet van de Pennines heuvels. In de stad wonen ongeveer 300.000 mensen, maar in de hele regio rondom de stad ongeveer vijf keer zoveel: 1,5 miljoen.

Goede kijkers zien veel kenmerken van de enorme bloei die de stad doormaakte tijdens de industriele revolutie. Het centrum is gebouwd in een fraaie Victoriaanse stijl met het prachtige stadhuis met Italiaanse invloeden. Andere bijzondere gebouwen zijn de Kathedraal, de Bolling Hall, de oude beurs waar wol werd verhandeld, Cartwright Hall, het Midland hotel en het nationale media museum.

Praktische informatie

Het Verenigd Koninkrijk is geen onderdeel van het "Schengen gebied" en het heeft daarmee de paspoort controles (nog) niet afgeschaft voor andere "Schengen leden". Hierdoor is het bijvoorbeeld voor Nederlanders en Belgen nog steeds zeer waarschijnlijk dat hun paspoort wordt gecontroleerd bij de grens, bijvoorbeeld op het vliegveld (na het boeken van een vliegticket Bradford). Daarentegen is het niet noodzakelijk om vooraf een visum aan te vragen indien reizigers afreizen voor een vakantie of een korte zakentrip.

Verder kan er in Engeland ook niet betaald worden met de euro, aangezien het land niet meedoet aan deze gezamenlijke europese munt. Daardoor is de Pond sterling nog altijd het enige officiele betaalmiddel. Hoewel het omwisselen over het algemeen gemakkelijk kan en er vele wisselpunten te vinden zijn, is het toch aan te raden om vooraf alsvast wat 'zakgeld' in Pond sterling om te wisselen. Hiermee kunnen na aankomst de eerste uitgaven direct betaald worden, wat wachten voor de wisselkantoren op het vliegveld kan voorkomen.

Vliegen naar Bradford

Het internationale vliegveld van de stad, wat op het vliegticket Bradford staat, is het Leeds Bradford International Airport. Het vliegveld is, zoals de naam al doet vermoeden, bestemd voor gebruik voor beide steden. Jaarlijks vliegen ongeveer 3 miljoen mensen via deze luchthaven, waarbij Amsterdam de belangrijkste bestemming is. Zowel KLM als Jet2 hebben een directe verbinding met Schiphol, waarbij de reistijd ongeveer 65 minuten bedraagd.

Filmfestivals

De stad geniet internationale bekendheid vanwege verschillende filmfestivals en evenementen die er worden georganiseerd. Zo speelt het eerder genoemde Nationale Media Museum een belangrijke rol in het jaarlijkse Bradford International Film Festival dat in maart word georganiseerd. Daarnaast vind iedere novembermaand het Bardford Animation Festival plaatst. Samen met de historie en de plaatselijke filmcultuur die er heerst heeft film een belangrijke rol.

Van Amsterdam naar Leeds met KLM vanaf € 99
Prijs: EUR 99.00 | Meer informatie.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina