Vliegticket Bristol

Bristol is de belangrijkste en grootse stad in het zuidwesten van Engeland. Er wonen ongeveer 450.000 mensen in de stad zelf, maar in de gehele regio wonen bijna 1,1 miljoen mensen. Veel toeristen boeken een vliegticket Bristol niet alleen voor de leuke stad zelf, maar ook voor twee beroemde en historische plaatsen in de omgeving: in het noorden Gloucester en in het zuidoosten Bath.

De stad ligt aan de monding van de rivier de Avon, die iets verder uitmond in de Bristol Channel dat op zijn beurt weer in de Atlantische Oceaan. De rivier is kenmerkend voor de stad. Ten eerste is de haven van de stad één van de belangrijkere internationale verbindingen met de rest van de wereld en geeft zorgt het voor een bijzonder aangename sfeer in het centrum. Verder is omgeving ook bekend vanwege haar wijnexport en de glas productie.

Ook op het gebied van onderwijs telt de stad mee. The University of Bristol is een belangrijk en over de hele wereld bekend onderwijs instituut. Daarnaast staat ook het oudste theather van het land in de stad en het heeft inmiddels de koninklijke status mogen ontvangen: the Theatre Royal (gebouwd in 1766). Verder bezoeken mensen die een vliegticket Bristol hebben geboekt ook altijd de bijzondere Clifton Suspension Bridge.

Praktische informatie

In Engeland is het niet mogelijk om met de euro te betalen. Dit is het gevolg van het feit dat men heeft besloten om niet mee te doen aan de Europese munteenheid. Hierdoor dient men nog steeds in Pond sterling te betalen. Voor reizigers is het raadzaam om vooraf alvast te zorgen voor wat "zakgeld". Dit kan voorkomen dat men (lang) moet wachten voor de diverse wisselkantoren op het vliegveld. Het is over het algemeen overigens  goed mogelijk om geld te wisselen in één van de aanwezige banken en wisselkantoren.

Ook doet het land niet mee aan het zogenoemde "Schengen verdrag". Hierdoor is het voor Nederlanders en Belgen wel nodig om door de paspoort controle te gaan, anders dan in veel andere landen uit de Europese Unie: een geldig paspoort is dus noodzakelijk (het is overigens altijd raadzaam om een geldig paspoort mee te nemen op reizen naar het buitenland). Daarentegen is geen visum vereist.

Van Amsterdam naar Bristol met KLM vanaf € 101
Prijs: EUR 101.00 | Meer informatie.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina