Vliegticket Leeds

Leeds is één van de belangrijkere steden in het noorden van Engeland. Het is het culturele, economische en financiele centrum van de prachtige Yorkshire regio. Velen die een vliegticket Leeds boeken zien deze stad dan ook als toegangspoort tot dit prachtige plattelandsgebied ten noorden van de stad.

In de gehele agglomeratie rondom Leeds wonen iets minder dan 800.000 mensen en het is, mede vanwege de eerder genoemde centrumfunctie voor de regio, onderdeel van het belangrijkste zakencentrum van het Verenigd Koninkrijk na Londen en wordt daarmee gezien als een even belangrijk wereldwijd centrum als bijvoorbeeld Rotterdam.

Belangrijke informatie

Voordat men naar dit land afreist is het belangrijk om over een aantal zaken vooraf informatie in te winnen. Ten eerste is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat er in het Verenigd Koninkrijk niet met de euro betaald kan worden. Het land doet immers niet mee aan deze gezamenlijke Europese muntunie. Het enige wettelijke betaalmiddel is de Pond sterling. Het is aan te raden om vooraf al wat "zakgeld" om te wisselen, zodat het direct mogelijk is om de eerste uitgaven te betalen en er daarvoor niet eerst een wisselkantoor gezocht moet worden. Iets wat overigens niet een al te groot probleem hoeft te zijn, gezien de vele mogelijkheden daartee op het vliegveld en in Leeds zelf.

Ten tweede is het handig om te weten dat Engeland niet meedoet aan het "Schengen verdrag". Hierdoor zijn de paspoort controles voor bijvoorbeeld Nederlanders en Belgen niet afgeschaft en is het goed mogelijk dat reizigers door de douane worden gecontroleerd op een geldig reisdocument. Naast het boeken van een vliegticket Leeds is het dus noodzakelijk om over een (voldoende) geldig paspoort of identiteitsbewijs te beschikken. Het is overigens niet noodzakelijk om vooraf een toeristenvisum aan te vragen.

De beleving

Het boeken van een vliegticket Leeds brengt bezoekers in een bijzondere stad. Leeds is namelijk een bruisende stad waar 's wereld grootste modemerken zich verdringen om de gunst van vele shoppers, maar in dezelfde straat ook gerenomeerde kunstgallaries te vinden zijn. Tel daar het imposante Grand Teather en Opera House bij op en voor ieder heeft wat naar zijn smaak. En of dat nog niet genoeg is, kent de stad ook nog vele bijzondere bouwwerken en culturele attracties of gezellige restaurantjes en pubs waar bezoekers kunnen genieten van hun vrije week of weekend.

Van Amsterdam naar Leeds met KLM vanaf € 99
Prijs: EUR 99.00 | Meer informatie.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina