Vliegticket Liverpool

Liverpool ligt in het westen van Engeland en is een van de belangrijkste en mooiste steden van het land. Met ruim 450.000 inwoners en in het totaal 820.000 mensen in de directe omgeving is het ook nog eens één van de grotere stedelijke gebieden van het gehele Britse eiland.

De toeristische sector maakt een belangrijk deel uit van het moderne Liverpool. Vooral de haven en de muziekale attracties - gebouwd rondom de historie van The Beetles, Gerry and the Paecemakers en andere zeer populaire bands uit die Merseybeat ('50 en '60) periode - zijn zeer populaire trekpleisters. De stad ademt dan ook muziek en zorgt voor heerlijke avonden in één van de vele gezellige pubs en restaurants in het prachtige centrum. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de stad (overigens samen met Stavanger in Noorwegen) in 2008 "de Europese hoofdstad van cultuur" was.

Als blijk van waardering voor de prachtige stad Liverpool, ontvingen verscheidene lokaties in 2004 de "werelderfgoed status" van de UNESCO. Hierbij gaat het onder andere om het havengebied (Maritime Mercantile City), Pier Head (drie gebouwen op de plaatst van een oude scheepswerf), het Albert Dock, William Brown Street en verschillende andere beroemde bezienswaardigheden van de stad. Dit is dan ook voor veel toeristen één van de redenen om een vliegticket Liverpool te boeken.

Praktische informatie

Voordat je vertrekt voor een trip naar het buitenland is het altijd belangrijk om een aantal praktische zaken vooraf te bestuderen. Voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk zijn minstens twee zaken van groot belang. 

Ten eeste is het niet mogelijk om met de euro te betalen. Het land doet immers niet mee aan deze gemeenschappelijk europese munt, maar kent nog altijd een eigen munteenheid: Pond sterling. Dit levert een aantal praktische problemen op. Echter is het wisselen van geld in Engeland niet erg geinwikkeld en kan het op vele plaatsen in de stad. Wel wordt aangeraden om al voor je reis wat "zakgeld" om te wisselen zodat je in bij aankomst al in staat bent de eerste uitgaven te doen en eventuele rijen op het vliegveld voor de omwisselingskantoren voorkomen kan worden.

Ook doet het Verenigd Koninkrijk niet mee aan het "Schengen verdrag". Hierdoor is het voor reizigers uit alle landen noodzakelijk om door de paspoortcontrole te gaan. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld reizen naar vele andere landen die behoren tot de Europese Unie. Zorg dus altijd voor een voldoende geldig paspoort of identiteitskaart (tenminste geldig tot de dag van terugkomst, al kan het zijn dat voor bepaalde landen dit criterium wordt opgerekt tot minstens zes maanden of langer geldig op de dag van terugkomst). Het is echter voor Nederlanders en Belgen niet nodig om vooraf een visum aan te vragen indien u als toerist naar het land afreist.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina