Vliegticket Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland. In de stad en directe omgeving wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen, maar wanneer de gehele metropool wordt meegeteld dan loopt dit aantal op tot 12 tot 14 miljoen. Hiermee kan het oprecht worden gezien als een echte wereldstad. Daarnaast is het ook de belangrijkste stad, wat tot uitdrukking komt in het feit dat het ook het cultruele, politieke en economische centrum centrum is van het land. 

De ligging

Londen ligt in het zuidoosten van Engeland, op ongeveer 60 tot 75 minuten vliegen met een vliegticket Londen (Heathrow, Stansted, Luton of City) vanaf Amsterdam Schiphol. Karakteriserend is de rivier de Thames die de stad ruwweg in opdeeld in tweeën en de vele bruggen die vervolgens een overgang bieden over de langste rivier van het Verenigd Koninkrijk.

Olympische Spelen 2012

In augustus 2012 zal Londen voor de derde keer in haar historie de Olymische Zomerspelen organiseren. Eerder gebeurde dit al in 1908 en 1948. Een belangrijk deel van de evenementen zullen vinden in of rondom het Olympic Park, in de wijk Stratford. Echter worden er ook veel evenementen op andere plekken in de stad georganiseerd en daarnaast zullen er op veel plekken in Londen mogelijkheden worden gecreeerd om het bijzondere evenement te beleven. Vanwege de vele miljoenen toeschouwers die de stad verwacht, is heeft het openbaar vervoersnetwerk een grote opknapbeurt gekregen waar toeristen en inwoners van Londen ook in de toekomst nog veel profijt van zullen hebben. Voor mensen die graag het bijzondere evement willen meemaken in de stad zelf is het aan te raden hun vliegticket Londen snel te boeken, gezien de grote belangstelling.

Praktische informatie

Aangezien Engeland geen lid is van het "Schengen-verdrag" gelden er voor Nederlanders en Belgen geen uitzonderingen voor de paspoortcontroles bij de douane. Het is echter niet noodzakelijk om vooraf een visum aan te vragen indien men voor een vakantie of korte zakenreis vliegt. Wel is het altijd nodig om een geldig paspoort of identiteitsbewijs mee te nemen, die tenminste nog geldig is op het moment dat u terug vliegt.

Daarnaast doet het Verenigd Koninkrijk niet mee aan de euro, waardoor er nog altijd de Pond sterling als wettig betaalmiddel geldt. Het omwisselen van euro's naar Pond sterling kan op veel verschillende plaatsen, maar het is raadzaam om al voor vertrek te zorgen voor wat "zakgeld" waarmee de eerste uitgaven betaald kunnen worden.

Bezienswaardigheden

Veel toeristen die een vliegticket Londen kopen, gaan naar deze wereldstad vanwege de vele bezienswaardigheden in de vorm van monumenten, historische plaatsen, bijzondere architectuur en nog veel meer. Vier daarvan staan zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO:

  • Het gebied rondom Saint Margaret's Church, Palace of Westminster (het politieke centrum van het land) en Westminster Abbey, op de westoever van de Thames;
  • De Kew Gardens, aan de zuidwestkant van de stad;
  • De Tower of Londen, aan de noordoever van de Thames op ongeveer vier tot vijf kilometer afstand van het Palace of Westminster en
  • Geenwich, aan de zuidoostzijde van Londen.

Verder kent de stad nog een aantal absolute publiekstrekkers als bijvoorbeeld de Big Ben (als onderdeel van de Palace of Westminster), de Tower Bridge over de Thames, Buckingham Palace (het paleis van de Koningin), het gigantische reuzenrad Londen Eye en de bijzondere O2 Arena.

Van Amsterdam naar London-Heathrow met KLM vanaf € 78
Prijs: EUR 78.00 | Meer informatie.

Het weer van dinsdag (11 december 2018)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van woensdag (12 december 2018)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina