Vliegticket Manchester

Manchester, gelegen in het noordwesten van Engeland, is één van de grootste en belangrijkste steden van het land. In de gehele metropool wonen ongeveer 2,6 miljoen mensen, waarvan een kleine half miljoen in de stad zelf.

Kenmerkend voor de stad is de ligging tussen de Pennines heuvels aan de noord- en oostzijde en aan de zuidzijde de Cheshire vlaklanden. Het centrum ligt aan de oostoever van de Irwell rivier, welke vlakbij de stad samenvloeit met de kleinere riviertjes de Medlock en de Irk. Daarnaast stroomt ook nog de Mersey rivier ten zuiden van de stad. Met recht kan dus worden gesteld dat het in een overgangsgebied ligt tussen het hogere binnenland en de vlakkere landschappen richting de Ierse zee.

Praktische informatie

Manchester ligt in het Verenigd Koninkrijk, dat wel is waar lid is van de Europese Unie maar niet meedoet aan alle regelingen en verdragen waaraan bijvoorbeeld Nederland of Belgie dat wel doen. Dit geeft twee belangrijke punten waarop reizigers die een vliegticket Manchester boeken moeten letten.

Ten eerste is het "Schengen-verdrag" niet van toepassing. Hierdoor is het voor reizigers noodzakelijk om door de douane- en paspoortcontrole te gaan. Dit kan zorgen voor oponthoud en een langere reistijd. Het is echter niet nodig om een visum aan te vragen indien men voor een (korte) vakantie afreist.

Op de tweede plaats doet het land ook niet mee aan de euro. Hierdoor is het niet mogelijk om met euro's te betalen en dient er te worden gewisseld voor Pond sterling, het officiele betaalmiddel. Hoewel het omwisselen van buitenlandse valuta naar Pond sterling op vele plaatsen mogelijk is, wordt toch aangeraden om voor de reis alvast wat zakgeld om te wisselen, zodat reizigers ten minste in staat zijn om de eerste uitgaven te betalen.

Bezienswaardigheden

Veel toeristen die een vliegticket Manchester boeken komen voor één of meerdere van de verschillende monumenten of evenementen die de stad rijk is. Ten eerste leeft de stad sport. Zo is zij bijvoorbeeld de thuishaven van twee wereldberoemde voetbalclubs: Manchester United en Manchester City. Voor veel voetballiefhebbers is het bezoeken van een thuiswedstrijd van met name United op Old Trafford (ook wel Theatre of Dreams genoemd) dan ook een droom die uitkomt. Ook voor toeristen die geen kaartje hebben kunnen kopen of wat minder voetbalminded zijn, is het een aanrader om tijdens een wedstrijddag even een bezoekje te brengen aan de wijk Old Trafford. In die staat staat midden tussen de huizen het gelijknamige stadion en er hangt op wedstrijddagen altijd een bijzonder gezellige en gemoedelijke sfeer.

Naast het voetbal zijn er ook enkele bouwwerken die de moeite waard zijn. Hierbij moet worden gedacht aan de Kathedraal van de stad, het Imperial War Museum, de John Rylands Libary, het Museum of Science and Industry en de Beetham Tower.

Maar vooral staat Manchester bekend om haar omvangrijke culturele sector en dan met name de (pop)muziek.  De stad is thuisbasis (geweest) voor vele internationale bands als bijvoorbeeld The Bee Gees, Oasis, Elbow, Simply Red, Starsailor, Take That en van de - inmiddels al jaren gesloten - legendarische The Hacienda nachtclub. Tegenwoordig is de Manchester Arena het belangrijkste poppodium van de stad en ook gelijk van wereldniveau. Maar ook het bezoeken van één of enkele van de vele muzikale pubs of podia zeker een aanrader. Voor veel toeristen is dit ook een reden om een vliegticket Manchester (vanaf Amsterdam) te boeken.

Naast de sfeer van popmuziek die door de hele stad hangt, kent de stad ook twee grote orkesten: het Hallé en het BBC Philharmonic Orchestra. Het is dan ook geen wonder dat de lokale muziek opleidingen hoog worden aangeschreven. 

Van Amsterdam naar Manchester met KLM vanaf € 100
Prijs: EUR 100.00 | Meer informatie.

Het weer van dinsdag (11 december 2018)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van woensdag (12 december 2018)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina