Vliegticket Lyon

Lyon is de tweede stad van Frankrijk. De stad ligt aan de oevers van de rivieren de Saone en de Rhone en is al eeuwen een belangrijke verbinding tussen het noorden en zuiden, maar met de uitstraling en het klimaat van het zuiden. Lyon wordt door velen geassocieerd met heerlijk eten, maar de stad is leeft van de textiel, farmaceutica en het financiele centrum.

Het hart van Lyon is het schiereiland Presqu'ile, tussen de Saone en Rhone. Hier liggen ondermeer het Place des Terreaux en het Place Bellecoeur, met het standbeeld van Lodewijk XIV. Verder staan er nog vele mooie gebouwen als het Musee des Beaux Arts, het Opera de Lyon, het Musee de l'Imprimerie, het Abbaye St-Martin d'Ainay en het Musee Historique des Tissus en Arts Decoratifs.

Het ontstaan van de stad

Het waren de Romeinen die rond het jaar 0 de stad Lyon stichtten vanwege het strategische belang van de Rhone-rivier. Zij noemden de stad Lugdunum, heuvel van het licht. Onder het gezag van de Romeinse Generaal werd de stad uitgebreid en uiteindelijk de hoofdstad van Gallie. Hierdoor ontwikkelde Lyon zich razend snel als religieus, militair, politiek en economisch centrum.

Na de ondergang van het Romeinse rijk raakte de stad deels in verval, maar tijdens de 15e eeuw maakte Lyon een nieuwe periode van groei door. Door haar banksysteem en markten werd de stad opnieuw een van de toonaangevende handelsplaatsen van haar tijd. Dit trok vele handelaars uit heel Europa aan en later gevolgd door artiesten en intellectuelen. De groei versnelde nogmaals in de 17e en 18e eeuw, door haar zijde industrie. De smalle steegjes, traboules, zijn in deze tijd ontstaan. De Franse revolutie aan het einde van de 18e eeuw zorgde voor een stagnatie in de groei, maar onder het bewind van Napoleon werd Lyon opnieuw een industrie stad van groot belang.

De stad groeide gestaag door, met drie grote teruggangen tijdens de Frans - Duitse oorlog, De Eerste Wereld Oorlog en De Tweede Wereld Oorlog. Tegenwoordig speelt de stad een belangrijke rol als diensten en industriecentrum. Zo staat er het hoofd kantoor van Credit Lyonnais, een grote bank, en een grote vestiging van Aventis, farmacie. Daarnaast wordt de stad steeds bekender bij toeristen. 

Praktische informatie

Voor reizigers met een vliegticket Lyon is het niet nodig om over een visum te beschikken of om door de douane controle te gaan. Dit is het directe gevolg van de deelname van Frankrijk aan het Schengen verdrag. Wel is het uiteraard aan te raden om over een (voldoende lang) geldig paspoort of identiteitsdocument te beschikken tijdens de reis.

Daarnaast maakt het land deel uit van de Europese monetaire unie en kent het de euro als wettig betaalmiddel. Hierdoor is het voor bijvoorbeeld Nederlanders en Belgen niet meer nodig om geld te wisselen bij aankomst of voor het vertrek.

Van Amsterdam naar Lyon met KLM vanaf € 111
Prijs: EUR 111.00 | Meer informatie.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina