Vliegticket Noorwegen

Noordwegen is een land in het noorden van Europa. Het wordt aan het noorden, oosten en zuiden begrensd door de Noordzee en aan het oosten door het buurland Zweden. Helemaal in het noorden van het land grenst het land ook nog aan Finland en Rusland. In Noorwegen wonen bijna 4,7 miljoen mensen, waarvan het grooste deel in de hoofdstad Oslo. Andere belangrijke steden zijn Bergen, Trontheim en Stavanger.

Vanwege de gigantische olie- en gasvoorraden van het land en de omvangrijke toeristische sector, is Noorwegen één van de rijkste landen ter wereld. Het is vooral het prachtige landschap dat de vele toeristen trekt. Met name de vele fjorden, bossen en gletsjers zijn wereldberoemd en zeer geliefd.

Praktische informatie

Belangrijk om te weten is de Noorwegen geen deel uit maakt van de Europese Unie en dan ook niet mee doet aan de gemeenschappelijke munt: de euro. Hierdoor wordt er in Noorwegen nog altijd betaald met Noorse Kronen. Het is dan ook noodzakelijk om geld om te wisselen. Hoewel dit op veel plekken mogelijk is, wordt er over het algemeen aangeraden om vooraf al wat "zakgeld" in de lokale valuta te wisselen. Hierdoor kunnen de eerste uitgaven als bijvoorbeeld een taxi of een treinkaartje direct betaald worden.

Van Amsterdam naar Oslo met KLM vanaf € 98
Prijs: EUR 98.00 | Meer informatie.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina