Vliegticket Portugal

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa, op het Iberisch schierland. Ten noorden en ten oosten grenst het land aan Spanje, het enige andere land dat ook op het Iberisch schierland ligt. De west- en zuidgrens wordt gevormd door de Atlantische Oceaan. Daarnaast vallen de Azoren en Madeira, eilandengroepen in dezelfde Atalantische Oceaan onder Portugees gezag.

De hoofdstad en tevens belangrijkste stad van het land is Lissabon, met bijna 3 miljoen inwoners in de directe omgeving en een fantastisch historisch centrum. Andere belangrijke steden in het land zijn Porto, in het noorden, en Faro, in het zuiden.

Naast de hoofdstad, wordt ook de zuidkust - vooral de provincie Algarve - door veel toeristen bezocht. Dit is met name vanwege het heerlijke klimaat dat daar heerst. Het eerder genoemde Faro is voor velen de toegangspoort tot dit gebied en daar bevindt zich dan ook een grote internationale luchthaven.

Praktische informatie

Portugal is lid van de Europese Unie en doet mee aan twee voor reizigers belangrijke onderdelen van dit samenwerkingsverband. Ten eerste heeft het land het Schengen verdrag getekend en ingevoerd. Hierdoor is het voor reizigers vanuit een ander EU-land niet meer nodig om door de douane controle te gaan bij aankomst op het vliegveld. Ook het aanvragen van een visum is niet meer nodig bij het boeken van een vliegticket Portugal. Uiteraard is het wel aangeraden om een geldig reisdocument als een paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

Op de tweede plaatst maakt het deel uit van de Europese monetaire unie en heeft het de euro ingevoerd. Hierdoor is het voor reizigers vanuit Nederland en Belgie niet langer meer noodzakelijk om geld om te wisselen en kan er gewoon met de euro worden betaald.

Van Amsterdam naar Lisbon met KLM vanaf € 149
Prijs: EUR 149.00 | Meer informatie.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina