Vliegticket Lissabon

Lissabon is de hoofdstad en tevens belangrijkste stad van Portugal. In de stad en haar directe omgeving wonen ongeveer 3 miljoen mensen. Het ligt aan de monding van de Taag, de langste rivier van het Iberisch schiereiland. Daarnaast is het de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa.

De stad kent een lange en rijke historie en is één van de oudste steden van de wereld. Veel van de bouwwerken en kenmerken zijn bewaard gebleven en voor veel toeristen is onder andere het prachtige historische centrum dan ook één van de belangrijkste trekpleisters. Om dit nog eens te benadrukken staan twee bouwwerken op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Belem Tower, gebouwd in 1513, is het eerste monument dat op de lijst staat en ligt aan de monding van de Taag, waar het in de Middeleeuwen deel uit maakte van de verdedigingswerken. Het tweede monument is het Jeronimos klooster, gebouwd in 1495 en ligt niet ver van de Belem Tower.

Praktische informatie

Voor reizigers met een vliegticket Lissabon is het belangrijk om te weten dat Portugal deel uit maakt van de Europese Unie en meedoet met het Schengen verdrag. Hierdoor is het voor inwoners van andere Europese landen die deelnemen aan het Schengen verdrag, zoals Nederland en Belgie, niet nodig om door de douane controle te gaan. Ook is niet niet vereist om over een visum te beschikken. Het is echter wel aan te raden om, net als overigens tijdens alle andere reizen, over een geldig reisdocument als een paspoort of identiteitsbewijs te beschikken.

Daarnaast doet het land ook mee aan de euro. Dit maakt het voor Nederlanders en Belgen niet langer nodig om geld te wisselen bij aankomst op het vliegveld of bij het boeken van een vliegticket Lissabon. Het is gewoon mogelijk om in het hele land met de euro te betalen.

Van Amsterdam naar Lisbon met KLM vanaf € 149
Prijs: EUR 149.00 | Meer informatie.

Het weer van maandag (18 november 2019)
Minimale temperatuur °
Maximale temperatuur: °
Het weer van dinsdag (19 november 2019)
Minimale temperatuur: °
Maximale temparatuur: °

Homepagina